top of page

Blog

איך מפת חשיבה עוזרת בכתיבה של מאמר, ספר ועוד טיפים


כתיבה של מאמר, עבודת תזה או ספר יכולה להיות מורכבת ומתישה. תהליך שלרוב מתחיל בהתלהבות דועך לאיטו עם איסוף החומרים כשהדפים מתחילים להיערם והבלגן בראש גדל.

כדי לא לאבד שליטה ולהצליח לארגן את המחשבות תוך כדי הקריאה אני ממליצה בחום על שימוש במפת חשיבה.

להלן כמה שלבים מומלצים לכתיבה באמצעות מפת חשיבה:

1. לוקחים דף חלק, עפרון ומחק – כליי הכתיבה האהובים עליי

2. במרכז רושמים את הנושא עליו אנחנו עובדים. שימו לב, גם אם אתם לא יודעים בדיוק מה תהיה הכותרת, תרשמו את הנושא ואל תשאירו עיגול מרכזי ריק, זה ישאיר את המחשבה ממוקדת לאורך כל התהליך.

3. אם יודעים מראש מהם ראשי הפרקים המרכזיים, רושמים אותם כענפים מרכזיים ואם לא יודעים פשוט מתחילים לקרוא חומרים.

4. מכל מאמר שקוראים או סרטון שרואים לוקחים את הרעיון שמעניין אותנו (לרוב זה רק רעיון אחד ממאמר שלם) ורושמים את עיקרי הדברים במפת החשיבה. * בשלב הזה, סדר הענפים לא חשוב, מה שחשוב הוא שהרעיון יהיה כתוב על הדף ולא נפספס אותו. הפעולה הזו היא שתאפשר לנו לראות בסוף את התמונה השלמה, וליצר היגיון ברצף הנושאים.


5. במקביל למפת החשיבה, אני מציעה בשלב הזה לפתוח קובץ וורד ולהעתיק מידע רלוונטי (לא צריך כרגע לערוך אותו) כדי שיהיה לכם מוכן לשכתוב כשתצטרכו.

6. וכמובן, לא פחות חשוב, הוא לכתוב את מקורות המידע. כבר בשלב הזה העתיקו אותם לקובץ שנקרא בבליוגרפיה, ותחסכו לכם חיפוש מפרך בהמשך.

לאט לאט החומרים ייאספו ומפת המאמר שלכם תהיה לפניכם. תוך כדי אתם תראו איזה חיבורים הם הגיוניים ואיזה פחות, תדייקו את הנושאים ותארגנו את סדר הענפים.

לא תדעו כמה זה עוזר, עד שלא תנסו (:

שיהיה בהצלחה





פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page