שיחת משוב, היא שיחה שלעיתים מעוררת קושי אצל מנהלים. לא כי הם לא רוצים להגיד, ולא כי הם לא חושבים שזה חשוב, אלא כי זה פשוט לא נעים. קולות השכנוע העצמי לעיתים נשמעים כך: "הוא בטח הבין את הפרצוף שעשיתי לו.. הוא כבר יודע שהתאכזבתי. אין צורך שאסביר", "בפעם הבאה אני אגיד, אין לי זמן עכשיו" גם "אין לי מושג איך להגיד לו את זה .. הוא ייקח את זה קשה". או אולי אפילו שכנעת את עצמך שזה לא "כזה נורא", והוא בטח ישתפר לבד.. אני מציעה כמה נקודות למחשבה אשר יעזרו להתגבר על המחסום הזה:
1. לנקודה הראשונה אני קוראת, הפלפל השחור בין השיניים דמיינו כי נתקע לכם גרגר של פלפל שחור גרוס בין השיניים ואיתו התהלכתם כל היום: דיברתם, צחקתם, ואף אחד לא העיר לכם על זה. מה תרגישו כשבסוף היום תסתכלו בראי ותראו את הגרגר הזה בין השיניים? לא תבינו איך אף אחד לא אמר לכם על זה, נכון?
אז על זה תחשבו כל פעם שתרצו לתת משוב שלא נעים לכם לתת אותו, תיזכרו שעבור העובד שלכם, זה כמו להגיד לו שיש לו פלפל שחור בין השיניים וכדאי שהוא ידע.
2. כדור השלג לדברים קטנים יש נטייה להפוך לדברים גדולים אם לא מדברים עליהם. האיחור הקטן הזה של אתמול והיום, עלול להפוך לכדור גדול שישב לכם בבטן אם הוא לא ישתנה, וכשתחליטו להגיד, כי לא תוכלו להכיל אותו, זה עלול לצאת בעוצמה כזו שהעובד לא יבין למה אתם כל כך כועסים עליו.
טפלו בדברים כל עוד הם קטנים.
3. אם לא תגידו – הוא לא יידע
אנשים לפעמים רואים מציאות שונה לחלוטין ממה שאתם רואים. אל תסמוכו על זה שיבינו למה התכוונתם. כי לרוב זה לא עובד, העובד יכול להבין קצת יותר, קצת פחות או לא בכלל.
אל תניחו שיבין פשוט – תגידו.
4. אתה לא העניין
כל ניסיון לקחת את הפוקוס לאיך אתם, כמנהלים, מרגישים - הוא לא רלוונטי:
"לא נעים לי", "אני לא יודע איך להגיד את זה", הוא יעלב ממני", כל אלה לא רלוונטים, ומעבירים את הפוקוס בטעות, ממנו – אליכם.
לתת פידבק זה אחד ממרכיבי התפקיד היותר משמעותיים שלך, ואין כאן זכות בחירה אם להגיד או לא. צריך להגיד.
5. תאמינו שזה אפשרי
הכרתי עובדים רבים שעשו שינוי משמעותי באופן ההתנהגות ובתפיסה שלהם רק בזכות הדברים הברורים שאמרו להם. עובדים שעברו ממצב של "כמעט להיות מפוטרים" להצלחה גדולה.
תאמינו שזה אפשרי. ותאמינו בעובדים שלכם.
6. לכל מטבע שני צדדים אני מודה שלקח לי זמן ללמוד את זה, אבל הרבה פעמים שמעתי צד אחד, הגעתי נסערת לשיחה עם עובד אחר, ופתאום הוא הפתיע אותי עם נקודת מבט אחרת לגמרי. לפני שאתם מעירים לו, תבקשו ממנו לספר לכם מה היה באותו מקרה ורק אחר כך תבחרו איך להגיב. אתם תגיעו לשיחה מרוככים יותר, כשתזכורו שיש אפשרות שהעובד יציגו נקודת מבט, אשר אולי תשנה לכם את כל התמונה.
7. תגיד את האמת בפשטות. אל תתפתל דמיינו חבל, ותראו אותו מסתובב סביבכם. ככה זה נראה ומרגיש כשאתם מתפתלים בדברים שלכם. תתאמנו על מה שאתם רוצים להגיד ותהיו ברורים. אם תתפתלו העובד לא יבין מה אתם רוצים ממנו ויצא מבולבל.
וכמה שאתם חושבים שלא נעים לשמוע את מה שיש לכם להגיד, עוד יותר לא נעים לצאת משיחה שלא הבנת מה רוצים ממך.
8. אל תצפו שיבינו אל תצפו שהעובד יבין מה יקרה אם הוא לא יעשה את מה שביקשתם ממנו. אל תצפו שהוא יבין שהוא עלול להיות מפוטר – אם לא אמרתם לו שזה מה שעל הפרק. היו ברורים לגבי ההשלכות והציפיות שלכם.
9. שאלו איך הוא מרגיש
רגשות מקרבים ופותחים. כך מייצרים קשר.
10. כבדו אותו עובד, הוא כמו לקוח אשר רכש את המנהיגות שלכם מידי יום. תכבדו אותו על כך ותכבדו את הזכות לעשות זאת .
שיהיה בהצלחה, ואם יש לכם התלבטויות או שאלות והייתם רוצים ליווי בתהליכים דומים כאלב, אני כאן זמינה עבורכם.
מירית